Marketing met gemak

Als je weet waarin je onderscheidend bent, waarmee jij met je bedrijf het verschil maakt, werkt dat direct door in je eigen energie. En dat vertaalt zich weer in je communicatie. Jouw klant luistert bovendien graag naar suggesties om beter, rijker te worden.

Merk Op

De sleutel voor succes

Als we je persoonlijke merk in beeld hebben, gaan we denken vanuit de klant. Het levert een rode draad op voor je communicatie en de motor voor je marketing op 1 A4'tje. Ben je bekend met het Business Model Canvas? Het is het onderdeel 'waardepropositie', maar met deze kun je meteen aan de slag. Deze 'roadmap voor content marketing' heeft een achtergrond in Neuro Linguïstisch Programmeren. Het 'NLP-model marketing en branding' van Tiouw ligt hieraan ten grondslag.
Je weet na afloop de inhoudelijke argumenten om je klant te verrijken, maar de clou van dit model is vooral dat je gaat communiceren vanuit je merkessentie. Hoe doe jij het anders dan anderen? Alleen als je boodschap je merkessentie bevat, komt het over bij je klant en heb je echt contact.

Investeer pas in communicatie, in marketing, in reclame, als je weet wat je te vertellen hebt, zodat je inspanningen zijn vruchten afwerpen. Begin met een fundament, of dat nou is voor je briefings van je huisstijl of reclame, voor je content marketing en storytelling of voor presentaties. Doe het met gemak, omdat je precies weet waar jij voor staat.

Tip: Alle communicatie die je merkessentie bevat, vergroot je merkkapitaal.