Ervaring Merk in beeld - module 1, 2 en 3


Interview met Cor van de Waterlaat
Bombardon Mediation


Wat heeft het programma Merk in Beeld je gebracht, Cor?

Het klinkt als een dooddoener, maar het geeft inzicht. Het geeft focus en het helpt bij het bepalen van je koers. Jij biedt eigenlijk handvatten, tools, een aanpak om je richting helemaal helder te krijgen.

Wat, welk stuk van het programma Merk in Beeld, hielp hierbij vooral?

Nou, ik schrijf zelf veel en gemakkelijk en weet dus wel hoe ik ergens woorden aan moet geven. Ik had voor mezelf al eens exercities gedaan. Vooral de eerste module, de Merkscan, daarmee plaats je de woorden in een stramien. Je geeft er ordening aan. Dat helpt om het visueel en inzichtelijk te maken.  

Bij module 2, de Roadmap voor content marketing, kwam het voor mij allemaal bij elkaar. Ik vond het vooral mooi het moment dat we met de merkessentie en merkbelofte bezig waren. Eigenlijk wist ik de woorden al lang, maar toen ik zag wat het bij jou deed, werd alles met elkaar verbonden. Nu weet ik hoe ik mijn 'WHAT' in samenhang met de essentie naar buiten kan brengen.


Je constateerde dat ik veel tijd had gestopt in de uitwerking. Is het dat voor jóu ook waard?

Mij houdt het ongelofelijk bezig, het is het mij zeker waard. Jij weet de essentie heel concreet en compact in één samenhangend totaalplaatje te presenteren. Je krijgt hiermee het inzicht om ‘tot de kern’ van je ondernemerschap te komen: 'Waarom doe je wat je doet en hoe pak je dat het beste aan?'


Je zei op bepaald moment dat de toelichting die ik erbij geschreven had, 'kunst' is. Daarmee voelde ik me zeer vereerd, Cor, maar kun je uitleggen wat je daarmee precies bedoelt?

Tja, ik vind dat. Ik kan daar misschien woorden aan geven, maar dat zou het teniet doen, denk ik. Misschien toch iets.... net ging door mijn hoofd dat het iets te maken heeft met ‘zien en gezien worden’. Het 'raken' zit denk ik in: ‘Jij ziet mij’. Je ziet hét en jij maakt een vertaling van wat je ziet. Met die verbinding kom je tot de essentie.


Hoe heb je mijn begeleiding ervaren?

Klinkt weer als dooddoeners, als ik zeg: 'Oprecht geïnteresseerd en heel persoonlijk'. Structurerend, klinkt te star en dat is het zeker niet. Het is geen keurslijf. Je laat het proces bij mij. Je pakt het goed gedoceerd aan. Je weet wanneer gas erop en laat het dan weer even, als het rustiger beter tot zijn recht komt. Je bent respectvol, onafhankelijk en zonder waardeoordeel. Je neemt de tijd om in alle rust tot de essentie te komen.


Vul aan: Merk Op schakel je in …

.... om je propositie aan te scherpen en vooral als je 'meters wilt maken'. Je gaat doorpakken! Als er iets mág gebeuren, dan gáát het gebeuren. En... Als je snapt dat je bij het begin moet beginnen!


Bedankt Cor en veel succes!