Ervaring Merk in beeld - module 1, 2 en nabespreking


Interview met Joyce van Dongen
Vital BiznizJe schreef een mooie tekst op LinkedIn, Joyce: 'Marketing? STOP, ga éérst naar Merk Op. Lian Groot heeft de Golden Circle methode van Simon Sinek uitgewerkt naar een eigentijdse en bijzondere methode waarmee je jouw merk niet alleen scherp krijgt, maar ook in beeld gaat krijgen bij je klanten. Als je het mij vraagt de eerste stap voordat je überhaupt nadenkt over marketing.'

Wat heeft het hele traject Merk in beeld je gebracht?

Het heeft me inzicht in mezelf gegeven, mijn onderliggende gronden voor het opzetten van mijn business. Het heeft me meer inzicht gegeven, waarom ik doe wat ik doe en ik weet nu beter hoe ik het anders doe dan anderen.

Als ik zou moeten kiezen dan vind ik het inzicht in mij WHY het meest interessant. Mooi dat je eigen overtuiging zo duidelijk terug komt in je bedrijf. Dát is de reden waarom ik dit doe. Ik doe het in het klein, ik doe het in mijn eigen bedrijf, met alle bedrijven in het platform en ook met mijn klanten. Mooi die rode draad in het geheel.


Heb je al iets concreets in gedachten wat je gaat aanpakken nu?

Door omstandigheden is het er nog niet van gekomen, maar binnenkort maak ik de opname voor mijn pitch. Daarvoor ga ik de Merkscan er zeker weer bij nemen.

Hoe heb je mijn begeleiding ervaren?

Heel fijn. Ik vond het heel prettig. Je deelt tijdens zo'n sessies toch heel persoonlijke dingen. Het is belangrijk om een klik te hebben om open te kunnen zijn en die had ik zeker. Ik voelde dat ik mezelf kon uiten.

Ik vind dat je het heel goed doet, het begeleiden van het proces om te komen tot inzichten waar je iets mee kunt. Ik zit soms in een verhaal waarbij ik de woorden niet kan vinden. Jij weet heel goed wat je daar mee aan moet. Jij weet hoe op een prettige manier tot een resultaat te komen, tot het goede plaatje.

Je brengt mensen naar een punt van bewustwording en geeft hen een nieuw startpunt. Je geeft inzicht wie je bent en waarom je doet wat je doet. Even terug, even resetten, even alles verzamelen puur voor die marketing. Dit is het en daarmee gaan we aan de slag!


Zou je de zin aan kunnen vullen: Merk Op …

... is de eerste stap naar marketing!


Ik vond het zo leuk! Ik vond het echt jammer dat de sessies afgelopen zijn. Het heeft veel meer diepgang dan een hoop dingen. Heel fijn om met je samen te werken!Wederzijds Joyce, bedankt en veel succes!