Ervaring Merk in beeld - module 1, 2 en nabespreking


Review van Margreet Noordanus
PaardenInzicht, coachen met paarden


Door bij Lian de modules Merk in Beeld te doen, weet ik nu hoe ik aan de slag kan met de marketinguitingen en wat daarbij voor het merk PaardenInzicht de essentiële punten zijn. Het was voor mij een verademing met Lian aan de slag te gaan. Vanaf onze eerste kennismaking had ik er vertrouwen in dat Lian mij daadwerkelijk inzicht in de kern van mijn merk zou geven. Waarom? Haar uitstraling en directe blijk van kennis van zaken en het stellen van een paar hele goede vragen. Snel werd ook duidelijk dat Lian het niet bij woorden laat en niet om de hete brei heen draait. Ook de moeilijke vragen stelt ze en nog een keer als dat nodig is. Ze zet haar woorden praktisch om in daden. Ze noteert, ordent en hiervan maakt ze uiteindelijk een prachtige samenvatting.

Bijzonder vond ik haar aanpak: 'Alle vrijheid, een paar goede vragen en veel, heel veel interesse in waar ik en PaardenInzicht voor staan. Het leek op het oog alsof Lian niet veel hoefde te doen... daarmee verraadde ze haar talent: 'Ze weet ongelofelijk goed waar ze het over heeft als het om branding, merken en marketing gaat'. Wat dat talent is? Een berg aan kennis en veel ervaring, oprechte interesse, kunnen luisteren en afstemming op degene waarmee ze werkt. Deze combinatie zorgde ervoor dat alle gedachten, kernwoorden, ideeën en alles wat PaardenInzicht tot merk maakt, onder het stof vandaan kwam. Lian vraagt, merkt op (J!), is stil, wacht af en stelt nog een vraag.

Met het aanbrengen van een eerste ordening rondde Lian het dagdeel af. De keer erop dat we afspreken krijg ik de Merkscan overhandigd! Lian had alles - en dat was echt veel - geordend in deze mooi uitgevoerde Merkscan. Lian neemt de tijd om de Merkscan toe te lichten. Ik krijg heldere uitleg, gerichte tips en voorbeelden waar ik wat mee kan. De woorden die Lian gebruikt, laten mij zien dat Lian het talent heeft mijn onverwoordde talent en expertise te vangen. Lian maakte me er bewust van dat ik ongemerkt en achteloos mijn talent wegveeg alsof het stof is……

Merk in Beeld geeft kort maar krachtig de merkbelofte van PaardenInzicht weer. Lian heeft er tips bijgezet met betrekking tot de externe communicatie en de social media uitingen. Daarbij krijg ik een treffend aandachtspunt aangaande mijn doelgroep! Ook krijg ik de Roadmap voor content marketing. En deze roadmap laat geen twijfel over wat PaardenInzicht de klanten te bieden heef. Lian heeft er voor gezorgd dat ik alles geordend voor het pakken heb. De roadmap staat naast mijn beeldscherm. Ik kijk ernaar als ik me voorbereid op afspraken, netwerken en bij het werken aan social media uitingen. Hierdoor blijft het borrelen en krijgt het stof geen kans meer te gaan liggen!

© Margreet Noordanus / PaardenInzicht